Aksjon mot voldtekt - vårt engasjement

Som jeg skrev i forrige innlegg, vi engasjerer oss i Aksjon mot Voldtekt. Reaksjonene vi har fått har i all hovedsak vært veldig positive, de fleste jubler for at vår bransje er representert. Men så finnes det noen som mener at vi snylter på en god sak og forsøker skaffe oss oppmerksomhet, så da følte jeg behov for å redegjøre litt.

Årsakene til at vi engasjerer oss er flere.

Den helt åpenbare er at voldtekt er en forferdelig ting! Jeg har en nær venninne som ble voldtatt for noen år siden og jeg vet en del om hvilke følger dette har fått for henne, så derav har jeg et pesonlig motiv. 

Så er det dette med frihet og ansvar for hendelsene. Fra tid til annen dukker det opp utsagn som f.eks.: 'Kvinner som kler seg sexy ber om å bli voldtatt.' 'Kvinner som har tatt et par øl og går alene hjem må bare regne med at dette kan skje.' 

Jeg ønsker ikke leve i et samfunn hvor det å gå i høye hæler blir sett på som en invitasjon til overgrep! Så hos meg var det ikke et sekunds betenkningstid, her ønsket vi engasjere oss! Kvinner skal få gå trygt, hvor de vil, når de vil og med den skjørtelengden de ønsker! 

Jeg mener at når noen fra vår bransje engasjerer seg i denne aksjonen, så er det med på å understreke budskapet. Nettopp det å kjempe for seksuell frihet og fortsatt bevegelsesfirhet for kvinner i Norge.  

Årsakene jeg har skrevet ovenfor var motivet for at vi tok kontakt med Lisa Arntzen og de andre jentene. Litt bråkjekt gikk jeg ut og sa at vi gjerne sponset dem med gule refleksvester. Vi hadde noen samtaler, de takket ja til tilbudet vårt, folk rundt om begynte å engasjere seg, det kom innlegg i Dagbladet og ABC Nyheter om jentenes engasjement og folk strømmet til eventet på Facebook. (Akkurat nå har nesten 900 uttalt at de støtter, men hvor mange av dem som har anledning til å møte opp vet jo ingen.) 

Alle ble overrumplet over den fantastiske oppslutningen! Lisa og vi skjønte raskt at dette arrangementet ville kreve mange flere vester enn hva vårt firma har mulighet til å levere på så kort tid (vi betaler og trykker vestene selv) og heldigvis dukket det opp en stor sponsor som har lovet bidra med mange. I tillegg leverer vi 50 vester og vi er selvføgelig med og går i gatene på fredag!

Men så, etter at jeg har mottatt noen kritiske kommentarer ala 'Dere som selger sexleketøy bør ikke være med på en slik aksjon!' 'Dere støtter lekevoldtekter og selger bondageutstyr, jeg blir kvalm av at dere engasjerer dere!' 

Ja da sperret jeg øynene opp! Er det virkelig slik at mange ikke klarer skille mellom FRIVILLIG lek og voldteket? Og, skal vi være diskvalifisert fra å engasjere oss fordi vi representerer denne bansjen? Burde det ikke være stikk motsatt? I mine øyne ble vår tilstedeværelse i denne saken bare enda viktigere. 

Fantasier, rollespill og lek i trygge rammer har overhode ikke noe med voldtekter å gjøre! 

Desverre er det fortsatt noen som ikke klarer skille sex fra "sex". Se bare på media, som kan finne på å bruke ordet samleie om pedofili. Eller at folk går rundt og tror at bondage har noe som helst med voldtekter å gjøre. Det er hinsides en hver fornuft!

Og kanskje vi kan være med på å synliggjøre at det ikke er noen sammenheng mellom erotikk og voldtekt? Om vi på en eller annen måte kan bidra til å sette i gang også denne diskusjonen rundt om, så blir jeg glad.

Håper flest mulig sprer informasjon om arrangementet i Oslo førstkommende helg og at flest mulig stiller opp. Dessuten håper jeg at lignende arrangement vil dukke opp i andre deler av landet.

Jeg er stolt og glad for at jeg får lov til å gå sammen med dere til helgen. Takk Lisa, Susanne, Thea og Mari!

LINK TIL EVENTET PÅ FACEBOOK 

 

Mvh

Julie Voksenlek 

Følg oss på Facebook. Få med deg tilbud og nyheter!:

Voksenlek.no  -  LilleFrekke.no

 

 

8 kommentarer

London & Paris

13.04.2011 kl.22:32

Bra innlegg.

LilleFrekkeVoksenlek

13.04.2011 kl.23:06

London & Paris: Takk :)

kaffedamen

14.04.2011 kl.06:28

Bra innlegg, Julie!

Kjempeflott at dere engasjerer dere! Det er bra noen i bransjen begynner å vise at man ikke trenger å være ensporet opptatt av erotikk, sex og salg, men at det går an å delta i seriøs samfunnsdebatt også.

LilleFrekkeVoksenlek

14.04.2011 kl.07:42

kaffedamen: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. :)

blomstersvevere

14.04.2011 kl.17:46

Helt enig med dette innlegget. Har selv ofte havnet i diskusjoner hvor jeg får slengt i trynet at om noe skulle skje meg, så er det min egen skyld fordi jeg er flørtende, opptatt av sex og 'bare har den utstrålinga'.

Jeg vil ikke måtte skjule noen aspekter ved min personlighet fordi jeg konstant må tenke på at noen kan oppfatte det som en invitasjon. Nei er nei, uansett.

LilleFrekkeVoksenlek

14.04.2011 kl.21:40

blomstersvevere: Takk for hyggelig tilbakemelding. :) Og jeg er helt enig med deg. Ingen har rett til å forgripe seg på andre, uansett!

TH

15.04.2011 kl.00:37

Det er faktisk enda mer alvorlig at mange bruker ordet pedofili for sex med barn. Sex med barn kalles ikke pedofili! Hilsen pedofil.

LilleFrekkeVoksenlek

16.04.2011 kl.08:48

TH: Du har rett i at sex med barn er en pedofil handling og ikke det samme som pedofili. Det riktige er vel å si at pedofili er en legning, at man tenner på barn, og det finnes pedofile som tøyler sine lyster og aldri begår overgrep.

Vi kan være enige om at mange begrep blir brukt feil. Belysning og tydliggjøring av forskjellene på frivillighet og tvang er på sin plass uansett, og ikke minst plassering av ansvaret for overgrep. Det ligger hos overgiperen, aldri hos kvinnen i korte skjørt på vei hjem fra byen eller hos barnet som blir misbrukt.

Skriv en ny kommentar

LilleFrekkeVoksenlek

LilleFrekkeVoksenlek

38, Porsgrunn

Her finner du nyheter, oppdateringer, konkurranser etc. for nettbutikkene www.voksenlek.no og www.lillefrekke.no


Kategorier

Arkiv

hits